Spring roll met zalm (vietnam)

Spring rolls komen uit Vietnam en zijn gemaakt van rijstvellen, ook wel rijstpapier genoemd. Deze rijstvellen week je in water en vul je daarna met alles wat je lekker vindt. Ze worden niet gebakken en koud gegeten. Dit recept bestaat uit groenten en zalm, maar je kan ze ook prima vegetarisch bereiden.

Terug

Ingrediënten

Instructie

Groenten:
25 gram taugé
⅛ stuk rettich
¼ stuk komkommer
¼ stuk winterpeen
¼ stuk limoen
50 gram olijfolie
1 theelepel sushi-azijn
zout en peper

Garnering:
2 vellen rijstpapier
koriander cress

Zalm:
100 gram zalm
¼ bosje korianderstelen
3 gram korianderzaad
20 gram grof zeezout
5 gram suiker

koriandercreme:
1 dl korianderolie
20 gram yoghurt
20 gram eidooier
1 theelepel sushiazijn
2 theelepels witte balsamico
zout en peper

Opdrachten