Pompoensoep

Ingrediënten

1 kg flespompoen
2 stuks zoete ui
½ stuk  rode peper
1 teentje  knoflook
30 gram gember
1 stengel sereh
500 ml  sinaasappelsap
1 liter groentebouillon
zout en peper

Print recept

Bereiding

  1. Maak de pompoen op de juiste wijze schoon en snij deze in stukken.
  2. Snipper de zoete ui.
  3. Verwijder het zaad van de rode peper en hak deze fijn.
  4. Kneus en hak de knoflook.
  5. Schil de gember en snij het in dunne plakken.
  6. Kneus de sereh.
  7. Zweet de ui, gember, rode peper, knoflook en sereh aan in een kookpan met een beetje zonnebloemolie.
  8. Voeg de pompoen toe en bak deze kort mee.
  9. Blus het af met de bouillon en sinaasappelsap
  10. Kook de pompoen gaar, pureer de soep en zeef het.
  11. Kook de soep in tot de juiste dikte.
  12. Breng het op smaak met peper en zout.