Technieken blok 1: opdeel en schoonmaaktechnieken

Uitwerkformulier

In dit blok werk je 6 gerechten uit die je bereidt in je leerbedrijf. Daarin moeten de onderstaande keukentechnieken worden toegepast. Geef bij elk recept aan welke technieken je hebt gebruikt tijdens de bereiding. Het is de bedoeling dat je aan het eind van dit blok alle technieken minimaal 2 keer hebt toegepast.

Schoonmaaktechnieken:

Schillen
Schoonmaken
Wassen
Pellen
Plukken
Monderen

Opdeeltechnieken:

Snijden (brunoise en julienne)
Ciseleren
Snipperen
Hakken
Uitsnijden
Schaven
Raspen
Boren
Uitsteken

De uitwerking:

Werk het recept uit (gebruik het uitwerkingsformulier) en kruis aan welke technieken je hebt toegepast tijdens de bereiding van het gerecht.
Laat de leermeester de opdracht ondertekenen als de opdracht in de praktijk is uitgewerkt en goed is uitgevoerd.

Succes met de opdracht!