Technieken blok 2: warme en koude voorbewerkingen

Uitwerkformulier

In dit blok werk je 6 gerechten uit die je bereidt in je leerbedrijf. Daarin moeten de onderstaande keukentechnieken worden toegepast. Geef bij elk recept aan welke technieken je hebt gebruikt tijdens de bereiding. Het is de bedoeling dat je aan het eind van dit blok alle technieken minimaal 1 keer hebt toegepast.

Koud voorbewerken:

Warm voorbewerken:

Afmeten
Afwegen
Canneleren
Kneden
Roeren
Mengen
Spatelen
Opkloppen
Spuiten
Pureren

Doorwrijven
Zeven
Passeren
Uitrollen
Marineren
Paneren

Aanzweten
Afschuimen
Bruneren
Myoteren
Ontzuren
Pinceren
Rissoleren
Afblussen
Arroseren

Clarifiëren
Deglaceren
Dégraisseren
Karameliseren
Reduceren
Trekken

De uitwerking:

Werk het recept uit (gebruik het uitwerkingsformulier) en kruis aan welke technieken je hebt toegepast tijdens de bereiding van het gerecht.
Laat de leermeester de opdracht ondertekenen als de opdracht in de praktijk is uitgewerkt en goed is uitgevoerd.

Succes met de opdracht!